Naše pare

Centar grada više ne bi trebalo da izgleda kao buvljak

Grad Požarevac kupiće tipske pokretne prodajne štandove za potrebe organizovane prodaje u centru grada ili drugim otvorenim prostorima tokom manifestacija i praznika. Na ovaj način konačno bi trebalo da sa ulica budu proterane improvizovane tezge koje su samo narušavale izged grada.

Za kupovinu tipskih štandova, grad Požarevac je odlučio da izdvoji 1,5 miliona dinara preko Turističke organizacije u okviru programa “Razvoj turizma”.

Još nije jasno kako bi trebalo da izgledaju pokretni štandovi koji bi prvi put trebalo da se postave pred Novu godinu u zatvorenom delu ulice Stari korzo.

Za idejni projekat se izdvoja 55.000 dinara, a ovaj posao bi navodno trebalo da bude poveren preduzeću “Fabrika ideja” iz Subotice koje je dostavilo ponudu za izradu projektnog zadatka.

Ranijih godina nije se vodilo računa o izgledu prodajnih štandova u Požarevcu tokom javnih manifestacija i organizovane prodaje na otvorenom prostoru.

Pred  doček Nove 2016.godine, sa improvizovanim tezgama i ceradama Tabačka čaršija u samom centru Požarevca doslovno je izgledala kao buvljak.

U lokalnoj upravi kažu da to ove godine neće biti slučaj i da se napušta koncept “novogodišnjih bazara” na način kako je to bilo organizovano prethodnih par decenija.

 

Tekst je deo projekta „Gde idu naše pare“ koji je finansijski podržao Grad Požarevac u okviru sufinansiranje projekata medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2016. godini.

 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend