Naše pare

Da li vam se dopada fontana i kako biste uredili Čačalicu?

Građani su prethodnih dana pitani kako bi uredili Čačalicu. Rezultati upitnika nisu obavezujući, već služe za prikupljanje ideja, a njime je obuhvaćeno oko 2.000 građana.

Upitnik je rađen po metodu slučajnog uzorka, a ispitivanje je sprovedeno u školama, preduzećima, ulici i samoj Čačalici. Savetnica gradonačelnika zadužena za prostorno planiranje, Svetlana Milutinović, kaže za Boom93 da je ispitivanje građana njen princip rada i inače. Građanima je o uređenju Čačalice postavljeno ukupno 10 pitanja o uređenju Čačalice i upitnom listiću je dodato još nekoliko pitanja u vezi sa uređenjem grada.

Požarevljani se sa time nisu ranije susretali. Milutinovićeva dodaje da je upitnik popunilo 500 ljudi na ulici, 300 na Čačalici i ostatak u ustanovama i preduzećima.

Neka od pitanja su opšta poput: „Izlazite li u prirodu?“ ili „Koliko vremena provodite u prirodi?“. Druga su konkretnija, kao na primer „Postoji li sadržaj koji bi Vas privukao na Čačalici?“, „Smatrate li da Čačalica treba da ostane takva kakva jeste, bez ikakvih promena?“. Prostor da građani kažu koju bi novinu uneli u ovaj spomen park, daje im se u pitanju „Šta biste promenili na Čačalici?“.

Osim ovih deset pitanja Milutinović od Požarevljana želi da zna i da li im se dopada fontana u Tabačkoj čaršiji, šta gradu nedostaje, kao i ono što građani vide kao njegovo glavno obeležje.

Savetnica gradonačelnika kaže da željno iščekuje rezultate sprovedenog ispitivanja, zbog daljih planova. Prvi rezultati ankete očekuju se do kraja ove nedelje.

 

Tekst je deo projekta „Gde idu naše pare“ koji je finansijski podržao Grad Požarevac u okviru sufinansiranje projekata medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2016. godini.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend