Naše pare

Grad kupio imovinu „Putogradnje“

Grad Požarevac kupio je pokretnu i nepokretnu imovinu stečajnog dužnika „Putogradnje“. U postupku neposredne pogodbe 29.juna, Grad je kao jedini ponuđač ponudio 2 miliona dinara, što je prihvatio stečanji upravnik. Grad je već isplatio kupoprodajnu cenu, a ugovor je zaključen 1.avgusta.

Skupština Požarevca na sednici u četvrtak bi trebalo donese rešenje o davanju saglasnosti na ovaj ugovor koji je zaključen pre dva meseca.   

Grad je kupio šest objekata ukupne površine 1006 m2, a najveći je upravna zgrada površine 422 kvadrata koji se nalaze u ulici Moše Pijade bb kod stadiona Železničara.

U obrazloženju rešenja, navedeno je da se opravdanost kupovina imovine Putogradnje ogleda u strateškim planovima Grada Požarevca u delu koji se odnosi na pokretanje ekonomskog razvoja, kao i na pogodnost lokacije.

Ugovor o kupoprodaji potpisali su stečajni upravnik „Putogradnje“, Aca Mitić i gradonačelnik Požarevca, Bane Spasović.

Tekst je deo projekta „Gde idu naše pare“ koji je finansijski podržao Grad Požarevac u okviru sufinansiranje projekata medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2016. godini.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend