Naše pare

Kakvu Čačalicu želite? A grad?

Čačalica je omiljeno izletište Požarevljana. Osam od deset građana smatra da bi ovaj prostor trebalo da doživi promene, a hteli bi da da dobiju više sadržaja za sport i rekreaciju, kafić ili restoran, kao i kvalitetniji mobilijar.

Gradska uprava u Požarevcu je pre par meseci formirala komisiju koja bi trebalo da osmisli nove sadržaje na Čačalici. Za potrebe rada komisije nedavno je sprovedena anketa među građanima koja može da pokaže kako građani doživljavaju ovaj spomen-park i šta bi zadovoljilo njihove potrebe.

 

Čačalica je omiljeno izletište među Požarevljanima. Tri četvrtine građana Požarevca na ovaj način doživljava spomen-park, dok je za svakog 10. ili 11. to Ljubičevo.

Ovaj prostor posećuje 85 odsto anketiranih, a trećina njih to čini bar jednom nedeljno.

Za Požarevljane je Čačica pre svega prioroda, zatim šetalište, pa tek onda spomen park. Želeli bi da vide sportske sadržaje (32%), restoran ili kafić (30%), nov mobilijar (18%), dečja igrališta (16%).

 

Anketa je obuhvatila i pitanja koja se generalno odnose na Požarevac, poput simbola grada, odnosa prema jedinoj fontani na javnim površinama i sadržajima koji nedostaju.

Tako je za najveći broj anketiranih obeležje Požarevca Miloš Obrenović. Slede LJKI, pa onda Milena Pavlović Barili.

Gradu nedostaju pre svega igrališta za decu smatraju Požarevljani. Među ostalim stvarima to su biciklističke staze i zatvoreni bazen.

Interesantno je da se 78 odsto ljudi koji su ispunjavali anketne listove izjasnilo da im se ne dopada fontana u Tabačkoj čaršiji.

 

Anketa je sprovedena među 1773 građana starosne dobi između 16 i 82 godine. Najveći broj ispitanika imaju završen IV stepen stručne spreme i većina su žene – 54 odsto.

 

Tekst je deo projekta „Gde idu naše pare“ koji je finansijski podržao Grad Požarevac u okviru sufinansiranje projekata medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2016. godini.

 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend