Naše pare

Ko je interni revizor u Požarevcu?

Iako je odluka o osnivanju interne revizije u Gradu Požarevcu stupila na snagu još 18.septembra, nije poznato da li je i koga je gradonačelnik postavio na to mesto. Podsećamo da je prema odluci gradonačelnik to trebalo da uradi u roku od osam dana od stupanja na snagu ove odluke.

Početkom sedmice, gradonačelnik Bane Spasović je odgovarajući na pitanje Boom 93 ko je novi interni revizor,samo  rekao kako će uskoro biti postavljen.

Obaveza uspostavljanja interne revizije uvedena je propisima pre više godina, ali Požarevac bi tek sada trebalo da formira ovu službu. U novoj sistematizaciji radnih mesta interna revizija je pre šest meseci dovela do svađe tadašnjih koalicionih partnera u lokalnoj vlasti, SNS-a i SPS-a.

Nekadašnji pomoćnik gradonačelnika Vukica Vasić bila je viđena za to mesto, što je izazvalo revolt kod naprednjaka, a sve je dovelo do blokade rada gradskog veća.

Sadašnja vlast je prilikom izrade nove sistematizacije Vukicu Vasić ostavilo kao neraspoređenu, a novi gradonačelnik Bane Spasović je 11.septembra doneo novu odluku o internoj reviziji koja je stavila van snage odluku prethodnog gradonačelnika Miomira Ilića od 12.februara ove godine.  

Inače, interna revizija je funkcionalno i organizaciono nezavisna  od delatnosti koju revidira, a u svom radu odgovara neposredno gradonačelniku.

Pod lupom interne revizije biće direktni i indirektni korisnici budžeta, kao i javna preduzeća i drugi korisnici.

Nije jasno kada će ova služba početi da funkcioniše u Požarevcu čiji budžet ove godine „češlja“ Državna revizorska institucija.

Tekst je deo projekta „Gde idu naše pare“ koji je finansijski podržao Grad Požarevac u okviru sufinansiranje projekata medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2016. godini.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend