Naše pare

Kupili smećara za 120.000 evra

Kamion za odnošenje smeća stiže u Požarevac za mesec dana, saznaje Boom93. Građani ga plaćaju 14,8 miliona dinara sa PDV-om, što je nešto manje od 120.000 evra.

Ugovor je zaključen sa „Resorom“ d.o.o iz Gadžinog Hana, a kupac su JKP „Komunalne službe“ Požarevac. „Resor“ je jedini učesnik u podužem procesu nabavke smećara. Direktor „Komunalnih službi“ Slobodan Jović ranije je za Boom93 rekao da je bilo animoziteta među konkurentima pa se proces kupovine odužio još od letos. Za kupovinu je unapred opredeljeno maksimalno 15 miliona dinara.

Kada je okončan, obelodanjeno je da će po ugovoru građani isplatiti 120.000 evra sa svim porezima, firmi iz Gadžinog Hana. Kamion za odnošenje smeća stiže u Požarevac za 30 kalendarskih dana, biće 15. veliki, a ukupno 47. vozilo u pogonu „Komunalnih službi“. Jović kaže da sa opremom još i pristojno stoje, ali da ima perioda kada nema dovoljno radnika, a ni mogućnosti zapošljavanja novih.

Inače, pre okončanja nabavke, drugi zainteresovani prodavci izrazili su sumnju da se Resor unapred favorizuje kroz traženje određenih sertifikata u dokumentaciji. Pitanje se ticalo jednog od sertifikata (WPMI nadgradnja) koji poseduje samo „Resor“.

Bez PDV-a kamion košta 12,3 miliona dinara, a „Komunalno“ na novog četvorotočkaša ima i garanciju od dve godine ili 200.000 pređenih kilometara. „Komunalne službe“ će u narednom periodu uraditi i procenu starosti voznog parka koji ulice Požarevca održava u pristojnom stanju.

 

Tekst je deo projekta „Gde idu naše pare“ koji je finansijski podržao Grad Požarevac u okviru sufinansiranje projekata medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2016. godini.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend