Naše pare

Raspoređen novac za NVO

Grad finansira i sufinansira deset projekata nevladinih organizacija u Požarevcu. Za šest od deset projekata odobrena ista suma novca.

Socijalna i zdravstvena zaštita, briga o deci i mladima i zaštita ljudskih i manjinskih prava su tri oblasti za koje je dato 757.870 dinara. Novac je podeljen na deset projekata, a zanimljivo je da je za šest od deset njih odobreno po 70.000 dinara.

Najviše projekata prijavljeno je u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite. Konkurisale su organizacije za slepe, gluve i nagluve, civilne invalide rata, ali i organizacije koje se bave cerebralnom i dečjom paralizom, Daunovim sindromom, autizmom i mentalno nedovoljno razvijenim osobama.

Za brigu o deci i mladima data je ukupno 151.000 dinara za dva projekta, dok je Udruženje Roma Braničevskog okruga jedino udruženje koje je dobilo novac (110.000 dinara) u oblasti zaštite i promocije manjinskih prava.

Odbijene su prijave „Osnaživačkog centra 24“ iz Požarevca za projekat omladinskog aktivizma, ali i projekat „Lider-ka a ne štreber-ka“, koji je podnela „Požarevačka gimnazija-fondacija Požarevac“.

Bilo je i nekoliko odbačenih prijava. Konkurs namenjen nevladinim organizacijama, otvoren je 20. septembra, a zatvoren tri nedelje kasnije. Nezadovoljnima su na raspolaganju prigovori.

Tekst je deo projekta „Gde idu naše pare“ koji je finansijski podržao Grad Požarevac u okviru sufinansiranje projekata medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2016. godini.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend