Naše pare

Stipendije za studente 27 fakulteta

Otvoren je konkurs za stipendiranje požarevačkih studenata. Konkursom se nudi ukupno šest miliona dinara stipendija u ovom krugu konkursa, za tekuću školsku godinu. Stipendiraju se akademci sa 27 fakulteta.

Konkursom se dodeljuje ukupno 60 stipendija za deficitarna zanimanja. Od toga se 50 dodeljuje studentima različitih obrazovnih profila na osnovnim akademskim studijama. Preostalih deset stipendija je namenjeno onima koji su na II ili III stepenu, odnosno na strukovnim, specijalističkim studijskim programima.

Mesečni iznos stipendija se nije menjao u odnosu na prošlu godinu i iznosi 10.000 dinara. Studentima se stipendije isplaćuju za period od oktobra ove godine, do juna naredne godine, s tim što je u desetomesečni period stipendiranja uključen i naredni septembar.

Širok je opseg traženih zanimanja sa spiska akademaca na osnovnim studijama. Za 50 stipendija konkurišu studenti sa čak 27 fakulteta. Po tri stipendije se dodeljuju jedino za studente Medicinskog fakulteta, buduće lekare opšte prakse, kao i za studente Matematičkog fakulteta, buduće profesore ovog predmeta.

Studentima Poljoprivrednog fakulteta nude se četiri stipendije, po jedna za agronomiju, ratarstvo, meliorizaciju i prehrambenu tehnologiju. Po dve stipendije se dodeljuju ekonomistima, pravnicima, arhitektama, mašinskim inženjerima, zubnim tehničarima, inženjerima drumskog saobraćaja i studentima informacionih sistema i tehnologija. Svi ostali konkurišu za po jednu stipendiju u okviru svojih obrazovnih profila.

Jedan od uslova na konkursu je minimalna prosečna ocena 7,50. Uslov je i da se studira na državnom fakultetu, a da student ima prebivalište na teritoriji Požarevca. Studenti imaju 15 dana da konkurišu u zgradi Gradske uprave, a isplata stipendija počinje po donošenju Odluke o budžetu za 2017. godinu.

 

Tekst je deo projekta „Gde idu naše pare“ koji je finansijski podržao Grad Požarevac u okviru sufinansiranje projekata medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2016. godini.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend