Naše pare

Ulaganja u primarnu zdravstvenu zaštitu

Požarevačka služba Medicine rada nedavno je dobila novu stolariju. Na taj način ova zdravstvena ustanova je posle 30 godina dobila savremene prozore.

Stolarija u požarevačkoj Medicini rada, zamenjena je prvi put od njenog otvaranja, 1986. godine. Više desetina prozora sa spoljne i unutrašnje strane zamenjeno je novim PVC prozorima, a u skladu sa Zakonom o energetskoj efikasnosti. Preporuka za zamenu stolarije je upućena još pre nekoliko godina, a Gradska uprava je sada izašla u susret, kako medicinskim radnicima, tako i pacijentima koji se u Medicini rada leče, izdvajanjem sredstava iz budžeta.

Direktor Doma zdravlja Dragan Rakić rekao je za Boom 93 da se na zameni prozora radilo vikendom, kako se ne bi remetio uobičajen režim rada medicinske ustanove. Prema predračunu, investicija je bila vredna 9 miliona dinara, a nakon sprovedene javne nabavke, radove je izvodila firma „Vujić“.

Rakić kaže da je u planu i nabavka novih ultrazvučnih aparata, kada je reč o medicinskoj opremi. “Tehnologija napreduje vrlo brzo, a mi nismo u mogućnosti da je pratimo u stopu i nabavimo najsavremenije aparate od 150, 200 hiljada evra. Svakako ćemo probati da nabavimo značajno pristojnije aparate od postojećih”, rekao je on.

Dosadašnji radovi su, posmatrano iz njegove perspektive, vrlo brzo i profesionalno urađeni, a i reakcije pacijenata su za sada dobre.

Ove godine je iz budžeta za funkcionisanje primarne zdravstvene zaštite opredeljeno 29.210.000 dinara. Za projekat zamene stolarije u Domu zdravlja u budžetu je predviđeno 13.000.000 dinara.

 

Tekst je deo projekta „Gde idu naše pare“ koji je finansijski podržao Grad Požarevac u okviru sufinansiranje projekata medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2016. godini.

 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend