Stop korupciji

Krivična prijava protiv predsednika opštine Žabari

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, podneli su krivičnu prijavu protiv predsednika opštine Žabari, ovlašćenog lica Direkcije za izgradnju opštine Žabari i sekretara opštine Žabari, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Predsednik opštine Žabari osumnjičen je da je uticao na ovlašćeno lice Direkcije za izgradnju opštine Žabari da izda ovlašćenja predsednicima devet Mesnih zajednica sa teritorije ove opštine za sproveđenje postupka javnih nabavki male vrednosti za asfaltiranje ulica u ovim mestima, iako je sprovođenje postupka javnih nabavki isključivo u nadležnosti Direkcije. Na ovaj način za tri preduzeća koja su asfaltirala ulice omogućeno je pribavljanje koristi od oko 35.000.000 dinara.

Oni su osumnjičeni i da su za asfaltiranje ulica u Žabarima, čija su sredstva bila obezbeđena iz Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Republike Srbije, sklapali ugovore i isplatili iz budžeta opštine Žabari, čime je naneta šteta opštini Žabari od 4.000.000 dinara.

Predsednik opštine osumnjičen je i da je uticao na Komisiju za kadrovska pitanja i uz pomoć sekretara opštine Žabari neovlašćeno uvećao sebi platu i pribavio protivpravnu korist od 815.252 dinara.

Krivične prijave protiv osumnjičenih podnete su Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu.

Boom 93 je prethodno objavio da je predsednik opštine Žabari uhapšen, što je neistinito. Redakcija radija Boom 93 se izvinjava predsedniku opštine zbog ranije učinjene greške.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend