Stop korupciji

Opozicija: Kako vas nije sramota?

Skupština Požarevca razrešila je Zorana Repedžića (SNS) i Slobodana Živojinovića direktorskih funkcija u Toplifikaciji, odnosno Ljubičevu. Za v.d. direktora Toplifikacije imenovan pravnik Dejan Dačić, dok je na istu funkciju u Ljubičevu imenovan inženjer poljoprivrede Dane Hrkalović. Nema izveštaja o radu preduzeća, nema odgovornosti Nadzornog odbora, neke su od zamerki opozicije. Nije bilo direktnog televizijskog prenosa.

Vrlo brzo nakon hapšenja zbog sumnji u malverzacije sa javnim nabavkama i sklapanje fiktivnih ugovora, vladajuća koalicija uklonila je Zorana Repedžića sa funkcije direktora Toplifikacije. On je danas razrešen i dužnosti zamenika predsednika komisije za izbor i imenovanja.

U zvaničnom obrazloženju navedeno je da se radi o predlogu Nadzornog odbora koji je kao razlog naveo mogućnost da u trenutnoj situciji budu dovedeni u pitanje investicije, remonti i održavanje toplifikacionog sistema.

Predstavnici opozicije su za govornicom istakli kako ispada da je Repedžić smenjen zato što je u pritvoru, a ne zbog toga što u Toplifikaciji postoje problemi gotovo od dana kad je imenovan za vd direktora.

Oni su upitali gde je odgovornost Nadzornog odbora za trenutnu situaciju u Toplifikaciji.  

Gradnačelnik Miomir Ilić za govornicom je rekao kako Repedžić još uvek nije optužen ni za šta i da je razlog smene isključivo problem što osim dosadašnjeg direktora neko nije ovlašćen da zastupa preduzeće.

Za v.d. direktora imenovan je advokat Dejan Dačić. Njega je predložila SNS kao nestranačku ličnost.

U kratkom obraćanju rekao je kako mu je najvažniji zadatak da se toplifikacioni sistem pripremi za predstojeću grejnu sezonu.

 

U zvaničnoj ostavci na mesto direktora Ljubičeva, Slobodan Živojinović kao razlog je naveo zasnivanje radnog odnosa u drugoj ustanovi.

Opozicioni predstavnici su upitali da li postoji ozbiljnije obrazloženje i ocenili neshvatljivim da neko sa direktorske funkcije prelazi da radi kao profesor u Poljoprivrednoj školi.

Za v.d. direktora imenovan je Dane Hrkalović.

 

Odbornici opozicije danas su ponovili i da je konkurs za izbore direktora u javnim preduzećima bio najobičnija lakrdija, upitali su odobornike koji su glasali za imenovanje direktora Toplifikacije da li ih je sada sramota i izrazili nevericu da do sada niko od nadležnih u gradu nije reagovao na ponašanje Zorana Repedžića. Takođe su upozorili da odlazeći direktor Ljubičeva nije podneo izveštaj o svom radu i podsetili na novinske natpise u kojima se govori o teškoj situaciji u Ljubičevu, uginućima konja i navodnim malverzacijama u poslovanju.

Televizijskog prenosa danas nije bilo. Razlog je ekonomičnost, rekao je predsednik skupštine Bane Spasović jer je na dnevnom redu bila samo jedna tačka.

Veći deo odbornika opozicije nije se s tim složio i optuživši vlast da na taj način od građana pokušava da sakrije sramotu.

Ovaj tekst proizveden je uz podršku Evropske unije u okviru programa „Jačanje medijske slobode u Srbiji“ kojim rukovodi Delegcija EU u Srbiji, a implementira EPTISA Servicios de Ingenieria. Sadržaj ovog teksta i stavovi izneti u njemu su isključiva odgovornost Radija Boom93 i ni na koji način ne odražavaju stavove i mišljenja Evropske unije.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend