Stop korupciji

Potvrđeno hapšenje Mojovića

Policija je potvrdila hapšenje Perice Mojovića (59), direktora Privrednog društva “Autotransport”. On je uhapšen po nalogu višeg tužilaštva zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Sumnja se da je Mojović od 2010. do 30.6.2013.godine, tokom realizacije javnih nabavki koje je kao izvođač radova sprovodio  po zahtevu naručioca Privrednog društva „Termoelektrane i kopovi Kostolac“,  suprotno ponudi svoje firme angažovao  veći broj preduzeća da kao podizvođači izvode  radove  koje je u postupku javnih nabavki dobio „Autotransport“.

U ukupnom obimu  pruženih i naplaćenih  usluga u ovim  javnim nabavkama  od 3.834.922.868        dinara naplaćenih od PD „TE-KO“ Kostolac,  podizvođači su angažovani  za izvedene radove i usluge u iznosu  od 704.113.449 dinara. Osumnjičeni je naložio  plaćanje  ispostavljenih faktura  ovim podizvođačima jednim  delom kompenzacijom  u vidu  isporuke uglja, u kolčini od 7.919 tona po  nabavnim cenama uglja od PD „TE-KO“ Kostolac  (2.199 dinara po toni).

Na ovaj način velikom broju podizvođača   omogućio je da daljim prometom  uglja  po tržišnim cenama  pribave  neosnovanu  imovinsku korist  u iznosu od 31.676.000 dinara, dok je firmi u kojoj je obavljao funkciju direktora  naneo imovinsku štetu,  kao i štetu na ime  neangažovanja  opreme  svoje firme  za radove  koje su izveli i naplatili  podizvođači.

Osumnjičenog je policija uz krivičnu prijavu predala Višem javnom tužilaštvu.

Ovaj tekst proizveden je uz podršku Evropske unije u okviru programa „Jačanje medijske slobode u Srbiji“ kojim rukovodi Delegcija EU u Srbiji, a implementira EPTISA Servicios de Ingenieria. Sadržaj ovog teksta i stavovi izneti u njemu su isključiva odgovornost Radija Boom93 i ni na koji način ne odražavaju stavove i mišljenja Evropske unije.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend