Stop korupciji

Repedžić nestao na internetu

Uhapšeni direktor Toplifikacije Zoran Repedžić kome je određen pritvor do 30 dana, ostao je bez svoje prezentacije na internetu. Sajt zoranrepedzic.com, promotivna stranica ovog člana Srpske napredne stranke više ne postoji.

Na stranici koja se pojavila pre nešto više od godinu dana, bile su prenošeni medijski prilozi o prvom čoveku Toplifikacije, internet ankete o potrebnom broju direktora u Toplifikaciji, pa čak i glasanje o novim grafičkim rešenjima za logo Spomen parka Čačalica i JP Toplifikacija.

Repedžića je po nalogu tužilaštva uhapsila policija, a osumnjičen je za zloupotrebu službenog položaja i zloupotrebe u javnim nabavkama.

Direktor iz SNS-a koji se trenutno nalazi u pritvoru u više navrata bio je u žiži javnosti zbog neshvatljivih poteza. On je nedavno čak podneo i krivičnu prijavu protiv sebe u kojoj je zatražio da se ispita njegova odgovornost za prozivke i optužbe.

Dolazak Repedžića u Toplifikaciju vrlo brzo je izazvao nezadovoljstvo zaposlenih koji u septembru poršle godine održali nekoliko javnih protesta zbog samovolje direktora i pritisaka koje je vršio na zaposlene.

Repedžić se više puta pojavljivao u javnosti ispred nepostojeće fondacije „Svim srcem za decu Požarevca“, delio donacije i poklone, a logo ove „fondacije“ okačio je i na jedan od objekata Toplifikacije kod novog vrtića na Čačalici.

Odbornik Slobodan Živković nedavno ga je javno prozvao za mahinacije u javnim nabavkama i za represiju koju trpi na radnom mestu.

Sukob između Repedžića i jednog broja zaposlenih u Toplifikaciji vrlo brzo se po njegovom imenovanju iz prostorija preduzeća proširio na internet i društvene mreže.

Javno su objavljivane fotografije službenih vozila Toplifikacije ispred porodičnih kuća i stanova direktora i drugih službenika preduzeća. Sve to uz tonski snimak Repedžića iz skupštine u kome tvrdi da će bez kompromisa stati na put ovakvim zloupotrebama.

Inače, zanimljivo je i da je prilikom hapšenja, službeno vozilo Toplifikacije bilo parkirano ispred Repedžićeve kuće.

Objavljen je i njegov zahtev Nadzornom odboru da mu se iz mase sredstava za plate svih zaposlenih isplati još jedna plata zbog toga što nije iskoristio godišnji odmor. Prozivan je za zapošljavanje u preduzeću i nagrađivanje bliskih saradnika kroz mesečne stimulacije na zaradu.

U više navrata anonimno je prozivana i gradska vlast za nečinjenje i izostanak kontrole u funkcionisanju preduzeća. Nekoliko puta za skupštinskom govornicom, odbornici su postavili i pitanje odgovornosti Nadzornog odbora Toplifikacije.

Dva dana nakon hapšenja Repedžića niko se nije zvanično oglasio iz njegove Srpske napredne stranke, ali ni iz gradske uprave Požarevca. 

Ipak, kako nam je rekao predsednik skupštine Bane Spasović (SNS), biće preduzete mere. On je naveo kako je održao sastanak sa Nadzornim odborom Toplifikacije i zatražio izveštaj o konkretnim merama koje je ovaj organ preduzeo povodom prozivki i optužbi koje su se pojavile u javnosti. Takođe, rekao je da će od zatražiti od gradonačelnika da potpiše predlog konkretnih mera koje bi trebalo da se preduzmu. Na pitanje o kakvim merama se radi, Spasović je rekao da to za sada ne želi da otkriva.

Ovaj tekst proizveden je uz podršku Evropske unije u okviru programa „Jačanje medijske slobode u Srbiji“ kojim rukovodi Delegcija EU u Srbiji, a implementira EPTISA Servicios de Ingenieria. Sadržaj ovog teksta i stavovi izneti u njemu su isključiva odgovornost Radija Boom93 i ni na koji način ne odražavaju stavove i mišljenja Evropske unije.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend