Stop korupciji

Uhapšen

Policija je uhapsila direktora Toplifikacije, Zorana Repedžića, potvrđeno Boom 93 u Policijskoj upravi.

Repedžić (43) je uhapšen zbog osnovane sumnje da je počinio krivična dela zloupotrebe službenog položaja i zloupotrebe u vezi sa javnim nabavkama.

U međuvremenu policija se zvanično oglasila.

U saopštenju se navodi da se osnovano sumnja da je u svojstvu odgovornog lica Toplifikacije iskoristio službeni položaj i omogućio jednom novosadskom preduzeću, kao izvođaču radova, da kroz postupak javnih nabavki na montaži predizolovnih cevi i izgradnji toplopredajne stanice  na četiri lokacije u Požarevcu uvede i podizvođače koji nisu učestvovali u postupku javne nabavke niti bili prikazani u ponudama.

Na ovaj način novosadskom preduzeću omogućio je protivpravnu korist  u vidu razlike cene izvedenih radova u iznosu od 3.603.812 dinara.

Takođe se osnovano sumnja da je sproveo javnu nabavku 2014 godine, za navede  poslove koji su realizovani  2013. godine. Na ovaj način prouzrokovao je štetu  preduzeću na čijem je čelu u iznosu od 3.386.397 dinara.

Direktoru se stavlja na teret i da je suprotno odluci Nadzornog obora JP“Tpolifikacija“ angažovao  advokate i sa njima sklopio fiktivne ugovore,  a nakon toga ih isplatio u iznosu od 80.000 dinara.

Krivična prijava podneta je i protiv odgovornih lica firmi koje su učestovale u izvođenju radova, D.K. (39) iz Novog Sada zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba u vezi sa javnim nabavkama. Osumnjičen je da je tokom realizacije poslova zaključio ugovore sa  podizvođačima, za identične radove. Krivična prijava je podneta i protiv R.R.(48) iz Obrenovca  za isto krivično delo jer je dostavio ponudu za radove koje je već izveo zasnivajući ponudu na lažnim podacima.

Kako nezvanično saznajemo, on se jutros nije odazvao pozivu na informativni razgovor. Policija je Repedžića potražila u preduzeću u kome je direktor, ali ga tamo nije zatekla. Kasnije je pronađen i uhapšen u svojoj porodičnoj kući. 

Ovaj tekst proizveden je uz podršku Evropske unije u okviru programa „Jačanje medijske slobode u Srbiji“ kojim rukovodi Delegcija EU u Srbiji, a implementira EPTISA Servicios de Ingenieria. Sadržaj ovog teksta i stavovi izneti u njemu su isključiva odgovornost Radija Boom93 i ni na koji način ne odražavaju stavove i mišljenja Evropske unije.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend