PROMO

Aleksandar Dimitrijević: Teška godina za nama zbog pandemije koronavirusa

Foto: Boom93
Aleksandar Dimitrijević, direktor JKP “Vodovod i kanalizacija” je za Boom93 govorio o ostvarenim rezultatima u 2020. i o planovima u 2021. godini.

BOOM93: Kako je za JKP “Vodovod i kanalizacija” protekla 2020. godina?

Dimitrijević: Ova godina je dosta teška bila za vodovod prvenstveno, zbog pandemije koron virusa. Imali smo dosta promena koje su znatno uticale na rad firme. Što se tiče zaposlenih u prvom talasu tada kod nas nije bilo ni jednog slučaja, tek sada pred kraj godine su se pojavili slučajevi korone u firmi. Sve ovo vreme smo veoma vodili računa o merama i zaštiti na poslu tako da smo dosta dobro prošli u celoj ovoj priči. Imali smo dosta zaposlenih u izolaciji ali se to nije osetilo da se radilo sa smanjenim brojem zaposlenih, sve je funkcionisalo.

U ovoj godini nastavila se tendencija loše hidrološke situacije, tako da smo bili primorani da izvršimo određene promene na vodoizvorištu Ključ, kao i na jezerskim kasetama i na bunarima na Moravi. Uspeli smo da obezbedimo dovoljnu količinu vode, jer u celom ovom periodu nije bilo apsolutno nikakvih problema sa snabdevanjem. Što se tiče kvaliteta i kvantiteta vode, kvalitet vode je bio zadovoljavajuć u zavisnosti od vremenskog perioda tokom godine i bunara.

BOOM93: Kakvi su planovi preduzeća u 2021. godini?

Dimitrijević: Planovi u 2021. godini zavise od daljeg toka pandemije koronavirusa. Imamo planove da počnemo da radimo na ispitivanju alternativnih izvorišta i pronalaženje alternativnih izvorišta za snabdevanje građana grada Požarevca vodom. Ovu godinu smo izdržali jako loše, hidrološka situacija je bila loša sa niskim nivoima na Moravi. žTako da planiramo da u 2021. godini uđemo u neke ozbiljne istražne radove, kako bi obezbedili neko novo alternativno snabdevanje grada.

BOOM93: Vaša čestitka građanima.

Svim građanima čestitam Novu godinu i želim puno zdravlja što je sada i najvažnije, i da sledeće godine bude svima malo bolje.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend