PROMO

Arriva nastavlja sa besplatnim programom stručnog usavršavanja za vozače autobusa

Kompanija Arriva Litas drugu godinu zaredom sprovodi program stručnog usavršavanja i osposobljavanja za vozače „D“ kategorije, sa ciljem da dobrim uslovima i kvalitetnom edukacijom doprinese smanjenju trenda odlaska profesionalnih vozača iz Srbije.

Na ovaj način kompanija želi da obezbedi sticanje slova i rad na poslovima vozača autobusa u poslovnim jedinicama Arriva Litas u Beogradu, Kragujevcu, Nišu i Požarevcu. Program je pokrenut prošle godine, a do sada je obuku prošlo više od polovine prijavljenih, dok je druga polovina kandidata i dalje na obuci.

Svi vozači koji su se do sada prijavili na naš program uspešno su prošli i savladali edukacije koju smo im obezbedili. Od svih prijavljenih kandidata, njih desetoro je položilo ispit i zaposleno je u kompaniji na neodređeno. Koliko primećujemo, polaznici su se brzo prilagodili, tako da možemo samo da pohvalimo pristup radu naših novih kolega. Takođe, kandidatima smo obezbedili i dodatne obuke sa našim ambasadorima eko vožnje, te verujemo da će uslovi koje nudimo biti značajan podstrek da se ove godine na naš program prijavi još veći broj kandidata”, rekao je Dušan Krstić, direktor saobraćaja u kompaniji Arriva Litas, koja posluje kao deo Deutsche Bahn-a, vodećeg svetskog provajdera u oblasti transporta i logistike.

Program kompanije Arriva Litas sastoji se u finansiranju sticanja „D“ kategorije za upravljanje motornim vozilom od strane kompanije, koja je ujedno i budući poslodavac, imajući u vidu da će sa kandidatom koji stekne zvanje vozača autobusa po ovom programu Arriva zaključiti ugovor o radu na neodređeno vreme. Kompanija će za odabrane kandidate, za koje je uslov da već poseduju vozačku dozvolu „C“ kategorije, snositi troškove praktične i teorijske nastave u ovlašćenoj i odabranoj auto školi, kao i polaganje ispita.

Kompanije za javni prevoz putnika, staranjem o zadovoljstvu svojih zaposlenih i programima usavršavanja, pomažu kako radnicima, tako i bezbednoj okolini i sigurnoj vožnji za sve korisnike. „Ovaj program kompanije Arriva postavlja standarde u industriji, i pomaže stvaranju kvalitetnih kadrova na odgovornoj poziciji”, kaže Krstić.

Kompanija Arriva je pokretanjem ovog programa obuke još jednom pokazala svoju posvećenost stvaranju pozitivne radne okoline i zdrave konkurencije u industriji transporta.

Dodatne informacije o uslovima konkursa možete pronaći na https://arriva.rs/news/pocinje-besplatan-program-strucnog-usavrsavanja-i-osposobljavanja-za-vozace-autobusa/, kao i putem telefona: 011 3317 517.

O kompaniji Arriva

Arriva je jedan od vodećih pružalaca usluga prevoza putnika u Evropi, zapošljava više od 53.000 ljudi i godišnje isporučuje 2 milijarde putničkih putovanja u 14 evropskih zemalja. Arriva je deo Deutsche Bahn (DB), jedne od vodećih svetskih kompanija za prevoz putnika i logistiku, i odgovorna je za regionalne putničke usluge DB van Nemačke. Više informacija o kompaniji dostupno je na https://arriva.rs/.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend