PROMO

Centar za kulturu Požarevac: Veća popularizacija svih manifestacija

Kao novi direktor Centra za kulturu, došla sam na tu poziciju u trenutku kada je na program bilo otvaranje 24. svečanosti “Milivoje Živanović”. Meni je velika čast I privilegija što sam baš u tom trenutku stupila na dužnost direkltora, ali sa druge strane mnogi su rekli das am “bačena u vatru”, kaže Galina Perić, v. d. direktra Centra za kulturu Požarevac.

“Sve je bilo dobro, festival je protekao u najboljem redu, imali smo dobru selekciju ove godine, svaka predstava je bila posećena sa skoro svim prodatim kartama, sala je bila puna svake večeri festivala i naravno nadamo se da će sledeće godine biti još bolje, jer nas tada očekuju 25. Svečanosti, a samim tim obeležavamo četvrtinu veka postojanja ove manifestacije.

Tridesetog aprila priređujemo koncert za naše najmlađe sugrađane, da za vreme raspusta dođu I pogledaju koncert koji priređuju deca Rusije i to je ustvari uskršnji poklon dece Rusije, deci Srbije. Koncert počinje u 18 časova, a ulaz je besplatan. Ovim putem bih pozvala sve bake I deke da dovedu svoje unuke i naravno mame i tate da dovedu svoju decu I uživaju u koncertu.

Drugog maja imamo dve manifestacije, organizacija i održavanje majskog uranka, a ova manifestacija se svake godine tradicionalno održava na prostoru plato parka Branik u Ljubičevu. Na manifestaciji učestvuju svi folklorni ansambli sa teritorije grada Požarevca, a manifestacija počinje u 11 časova. Ove godine imamo preko 400 folkloraca koji će učestvovati na ovoj manifestaciji.

Uporedo sa ovim događajem, na moravskoj Laguni organizuje se kao I svake godine tradicionalna Gitarijada, a ove godine je 38. po redu.

Ovog meseca naše amatersko pozorište “Milivoje Živanović” je gostovalo sa predstavom “Čudo u Šarganu” u Kostolcu, Krnjevu, Loznici i po prvi put u Jagodini, čime smo proširili našu kulturnu saradnju sa još jednim velikim pozorišnim centrom. Takođe, dečiji Dramski studio Centra za kulturu je sa predstavom “Kirija” učestvovao na II Festivalu pozorišta za decu “Moravski cvetić” u Tresteniku gde je takođe veliki broj dece dobio nagrade.

U 2018. godini smo prodali 21.423 ulaznice za bioskop, što je veliki uspeh obzirom da bioskop radi samo vikendom.

Jedan od zadataka na kome želimo posebno da poradimo je veći medijski odjek i popularizacija svih manifestacija u Centru za kulturu. Uporedo sa svim poslovima, pripremamo Festival Viminacijum koji se održava od 24. do 30. juna u Viminacijumu i na taj način polako ulazimo u letnji program. Takođe, vode se dogovori oko dobrih predstava i koncerata, tako da se može očekivati da iznenadimo publiku Požarevca lepim događajima“, kaže Galina Perić i dodaje:

Ovim putem želim da čestitam građanima Požarevca i okoline srećan Uskrs i prvomajski praznici, od Centra za kulturu Požarevac.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend