PROMO

Direktor JP “Toplifikacija”: Nastavljamo da širimo toplifikacionu mrežu i ove godine

Foto: N. Stojićević
Slaviša Stojković, vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća „Toplifikacija“ govorio je za Boom93 o planovima ovog preduzeća u novoj godini.

BOOM93: Kako protiče grejna sezona?

Stojković:  Grejna sezona za sada protiče uobičajeno, znači dobro bez većih problema. Toplifikacija u svojoj nadležnosti ima 119 zonskih toplopredajnih stanica i sve su one opremljene određenom automatikom. Ta automatika temperaturu vode u radijatorima održava u zavisnosti od spoljnih temperatura.

BOOM93: Prethodnih godina hladniji dani počinjali su već krajem septembra da li postoji mogućnost da grejna sezona počne ranije?

Stojković: Početak i kraj grejne sezone određen je članom 55 odluke o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom. Tu je definisano da grejna sezona počinje 15. oktobra i da se završava 15. aprila. Što se tiče promena pratićemo situaciju i preporuke svih nadležnih institucija i struke pa ćemo naše postupanje u narednom periodu prilagođavati i tim parametrima, što znači da ćemo eventualno početkom sledeće grejne sezone grajanje početi i ranije.

BOOM93: Koje investicije planira JP „Toplifikacija“ u narednim godinama?

Stojković: Stanica za podizanje pritiska je od esencijalne važnosti za ovo javno preduzeće, kao i za naše građane i naš grad Požarevac. Obzirom da je trenutni konzum 125 megavata koji se bliži svom maksimumu smatram da ćemo uspeti da pronađemo finasijska sredstva, da li preko osnivača, republičkih ministarstava kao i preko međunarodnih fondova. Izgradnja te toplopredajne stanice će nam omogućiti dalje širenje mreže i bolju i kvalitetniju uslugu.

BOOM93:  Planirate da i u novoj godini širite toplifikacionu mrežu?

Stojković: U novoj godini ćemo svakako gledati da u svojim odlukama zadovoljimo najbolji način potrebe svih naših građana. Tako da ćemo nastaviti da ravnomerno širimo toplifikacionu mrežu i u novoj godini.

BOOM93: Vaša čestitka za novogodišnje i božićne praznike

Stojković: Građanima Požarevca želim u novoj 2021. godini puno zdravlja, sreće, porodičnog mira, stabilnosti i da nova godina u svim aspektima života bude bolja od predhodne.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend