PROMO

Fakultet za menadžment dočekuje nove studente u Požarevcu

Visokoškolska jedinica Fakulteta za menadžment u Požarevcu spremno dočekuje studente za novu akademsku godinu. Sedište Visokoškolske jedinice u Požarevcu je u ulici Lole Ribara 31, u zgradi koja ima sve sadržaje neophodne za uspešno savladavanje studijskih programa.
PROMO

Inače, Fakultet za menadžment Zaječar uspešno obrazuje svoje studente od 1997. godine kada je osnovan kao prvi privatni Fakultet u Istočnoj Srbiji sa sedištem u Zaječaru. Godinu dana pre toga osnovana je Viša škola za menadžment. Osnivač ovih visokoškolskih institucija je prof. dr Mića Jovanović, rektor Megatrend univerziteta.

Od samog osnivanja Fakultet obrazuje studente iz oblasti savremene ekonomije, biznisa i menadžmenta.

Nakon 23 godine uspešnog rada, može se pohvaliti da ima akreditovane studijske programe na svim nivoima studija, i to:

–    Osnovne strukovne studije biznisa i menadžmenta

–   Osnovne akademske studije biznisa i menadžmenta

–   Osnovne akademske studije ekonomije

–   Master akademske studije ekonomije i

–   Doktorske akademske studije ekonomije i menadžmenta prirodnih  resursa.

PROMO

Pored studijskih programa za klasično studiranje, Fakultet ima akreditovana dva studijska programa učenja na daljinu (Distance Learning System), i to na:

– Osnovnim akademskim studijama biznisa i menadžmenta i

– Osnovnim akademskim studijama ekonomije.

U sastavu Fakulteta, od 2016. Godine, je i Visokoškolska jedinica u Požarevcu, gde su akreditovani studijski programi:

– Osnovne akademske studije ekonomije i

–  Master akademske studije ekonomije.

Fakultet je u oktobru mesecu 2019. godine dobio akreditaciju novog studijskog programa Osnovne strukovne studije poslovne informatike, čime je zaokružio široku lepezu akreditovanih savremenih studijskih programa za uspešno studiranje.

PROMO

Fakultet poseduje dozvolu za rad od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja izdate 28.11.2016. godine i akreditovan je od istog Ministarstva za obavljanje naučno istraživačke delatnosti  2019. godine.

Sedište Fakulteta je u Zaječaru, u zgradi od 1715m2, koja ima veliki amfiteatar, slušaonice, računarsku laboratoriju, biblioteku i skriptarnicu, studentsku službu, studentski klub, dekanat, kabinete nastavnika i sve potrebne sadržaje za realizaciju studijskih programa.

Diplomirani studenti Fakulteta za menadžment rade kao direktori i vodeći menadžeri u privredi, privatnom biznisu, bankama, državnoj upravi i javnom sektoru u Zaječaru, Timočkoj krajini i Srbiji. Jedan deo diplomiranih studenata vodeći su menadžeri u kompanijama u Kanadi, Americi i zemljama Evropske Unije.

Fakultet se bavi i izdavačkom delatnošću. Naime, nastavnici i saradnici na osnovu godišnjeg plana izdavačke delatnosti za studente pripremaju udžbenike, zbirke zadataka, skripte, praktikume i ostalu stručnu literaturu. U biblioteci Fakulteta nalaze se preko 4000 naslova naučne i stručne literature.

Fakultet ima dobru saradnju sa srednjim školama na području Timočke krajine i Braničevskog okruga i za maturante srednjih škola svake godine organizuje ,,Dan otvorenih vrata“, takmičenja u znanju, i interesantna predavanja.

PROMO

Pored nastavnog procesa, angažovanje studenata se ogleda preko studentskog parlamenta u realizaciji vannastavnih aktivnosti kao što su:

– organizovanje brucošijada,

– organizovanje apsolventskih ekskurzija,

– organizovanje humanitarnih akcija,

– organizovanje sportskih i kulturnih sadržaja,

– uređivanje studentskog časopisa ,,Megatrender“.

Fakultet je uspešan organizator Međunarodnog simpozijuma o upravljanju prirodnim resursima, teme koja je značajna od globalnog do lokalnog nivoa. Na simpozijumu svake godine uzume učešće po stotinak  istraživača koji svojim naučno stručnim radovima doprinose izučavanju ove teme sa osnovni ciljem da se definišu glavni problemi i predlože optimalna rešenja u upravljanju i očuvanju prirodnih resursa.

Fakultet ima saradnju sa drugim fakultetima, Privrednom komorom i privredom, lokalnim upravama, državnim organima, Agencijom za regionalni razvoj.

Pored obrazovnog rada Fakultet daje širi doprinos društvenoj zajednici i donacijama pomaže talentovanu decu, škole, ustanove, gradske manifestacije i humanitarne akcije. Time  je Fakultet prisutan po mnogim pitanjima u javnom životu u Timočkoj krajini i daje svoj doprinos razvoju u mnogim oblastima. Grad Zaječar mu je dodelio  godišnju nagradu  za doprinos u sveukupnom razvoju grada i opštine.

PROMO

Na Fakultetu za menadžment Zaječar ovih dana je veoma živo, uveliko se održava junski ispitni rok, kako bi se okončala akademska godina, a počelo je i prijavljivanje kandidata za upis dvadeset četvrte generacije studenata na prvu godinu studija.

Savet Fakulteta je, na predlog Nastavno naučnog veća, usvojio cenovnik upisa i školarine za akademsku 2020/21. godinu u kome predviđa niz povoljnosti koje se odnose na upis i školarinu:

Besplatan upis i školarina za prvu godinu osnovnih studija  za kandidate sa prosekom iz srednje škole 5,00

10 % popusta za plaćanje upisa i škoraine u celosti

 20% popusta za plaćanje upisa i škoraine za:

–              Prijavljene kandidate na osnovnim studijama sa prosekom iz srednje škole višim od 4,50

–              Prijavljene kandidate iz porodica sa jednim roditeljem (samohrani roditelji)

–              Prijavljene kandidate sa invaliditetom

–              Prijavljene kandidate – decu palih boraca iz ratova devedesetih

–              Prijavljene kandidate za Master studije koji su na Osnovnim studijama Fakulteta za menadžment, ostvarili prosečnu ocenu veću od 9,50

–              Prijavljene kandidate za doktorske studije koji su ostvarili prosečnu ocenu na osnovnim i master studijama veću od 9,50

30% POPUSTA NA UPIS I ŠKOLARINU za drugog člana porodice, a za trećeg člana porodice besplatno.

Školarina u akademskoj 2020/21. godini, na Osnovnim studijama je 120.000 dinara po godini, na Master studijama  150.000,00 dinara, a na Doktorskim studijama 150.000 dinara po godini.

Povoljnost je i ta da se udžbenici i nastavni materijali, prilikom upisa na PRVU godinu Osnovnih studija, dobijaju besplatno.

Ove povoljnosti treba iskoristiti i svi zainteresovani mogu se prijaviti svakim radnim danom od 9 do 16 časova, sve do 6. jula 2020.godine.

Prijemni ispit biće održan 6. jula u 12 sati.

Na sajtu Fakulteta može se vršiti online prijavljivanje i polaganje prijemnog ispita.

Fakultet za menadžment Zaječar ovim povoljnostima želi da omogući da što veći broj maturanata nastavi svoje obrazovanje. I to ne čini prvi put, nekoliko generacija studenata je imalo besplatan upis na prvu godinu studija.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend