PROMO

Ilić: Razvijamo uslove za proizvodne delatnosti i nova radna mesta

Rebalansom gradskog budžeta, Požarevac raspolaže značajnim sredstvima koje je opredelio za kapitalna ulaganja u infrastrukturu. Gradonačelnik Miomir Ilić kaže da će ove godine biti okončana prva faza industrijske zone, kao i da će se ući u aktivnosti za razvoj stambeno-poslovne izgradnje na lokaciji „živinarske farme“.

„Nakon rebalansa budžeta imamo zančajana sredstva po osnovu naknada koje nam se prebacuju za zagađenje i eksploataciju mineralnih sirovina, a koje nameravamo da iskoristimo za kapitalne investicije u gradu“, navodi Ilić i dodaj da su sva javna preduzeća aktivirana da započnu sa realizcaijom planova i raspišu javne nabavke.

„Kapitalne investicije u, pre svega,  komunalnoj infrastrukturi omogućiće kvalitetniji život za sve građane. Nadam se da ćemo sve uspešno okončati. S tim u vezi, svu pažnju i odgovornost preuzimam na sebe i moje saradnike kako bismo na najbolji način iskoristili priliku i realizovali ulaganja“.

Ilić kaže da će ove godine biti okončana prva faza opremanja nove industrijske zone, kao i da se Požarevcu pruža mogućnost izgradnje stambeno-poslovnih jedinica na obodu grada.

„Imamo mogućnost da razvijamo stambeno-poslovnu izgradnju na lokaciji ‘Centra za živinarstvo’. Prioritet nam je da u ovoj godini, u što većoj meri, zaokružimo izgrađenost komunalne infrastrukture, sačinimo plansku dokumentaciju za razvoj proizvodnih delatnosti i tako stvorimo uslove za nova zaposlenja“, zaključio je gradonačelnik.

Ilić je svim građanima čestitao Uskrs.

„Svim pravoslavnim vernicima čestitam jedan od najvećih praznika, vaskrsenje Hristovo. Želim da ga provedete u miru, radosti i veselju. Takođe, želim vam da živite život i da mu se radujete“.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Kvalitet vazduha

Send this to a friend