PROMO

JKP Parking Servis: Nove usluge,uređena parkirališta, više parking mesta

Marija Papović
Marija Papović direktorka JKP Parking Servis Požarevac
Javno komunalno preduzeće “Parking Servis“ Požarevac je u cilju poboljšanja svojih usluga pripremilo niz pogodnosti za korisnike svojih usluga. Na prvom mestu je mesečna parking karta za javnu garažu u Takovskoj kao i Parking pass kartica za dnevno, trodnevno i sedmodnevno parkiranje. Do kraja godine je u planu i zaokruživanje celine projekta B zone, a odnosi se na blok Lamela i blok Đura, kao I kompetno uređenje parkirališta “Pijaca”.

Tokom protekle godine JKP Parking servis najavio je svojim Programom poslovanja   brojne projekte,  a ono na čemu se intenzivno radilo su pored uređenja i proširenja parkirališta i nove usluge za korisnike. Jedna od pogodnosti koja je omogućena korisnicima javne parking garaže u Takovskoj je mesečna parking karta.

FOTO: Boom93

Našim Programom poslovanja prošle godine najavili smo usluge novih pogodnosti za korisnike javnih parkirališta, pre svega mislim na mesečnu parking kartu za javnu garažu Takovska. To je nešto što su građani tražili i što se pokazalo kao neophodnim i korisnim za tu lokaciju, obzirom da je u pitanju centralna zona u gradu gde uvek postoji problem pronalaženja slobodnog parking mesta. Javna garaža u Takovska je javno parkiralište u gradu sa najvećim parking kapacitetom i tu uvek možete da nađete slobodno parking mesto. Cena mesečne pretplatne parking karte je 2500 dinara, što je zaista stimulativno u odnosu na cene koje imamo na uličnim parkiralištima.“ –rekla je Marija Papović, direkorka JKP „Parking servis“ Požarevac u Uskršnjem intervjuu za Boom 93.

parking karta
mesečna pretplatna parking karta Garaža “Takovska”

Broj parking kartica je ograničen na 50  mesta tj nekih 30% ukupnog kapaciteta tog parkirališta. Po rečima Marije Papović  svi mesečni pretplatnici „Parking servisa“ ukoliko imaju problem sa pronalaženjem parking mesta u gradu a interesantna  im je  centralna gradska zona, tj  prva ili Crvena  parking zona, mesečnu kartu prve zone mogu zameniti  mesečnom kartom za parking garažu  Takovska kod hotela Dunav i na taj način će sigurno sebi olakšati parkiranje i učiniti konfornijim.

parking načelstvo
Foto/Parkiralište Načelstvo

Nova usluga Parking Pass kartica

Ono na čemu se radi ovih dana su Parking pass kartice, a u pitanju su dnevna, trodnevna i sedmodnevna parking pass kartica, koja će omogućavati korisnicima da parkiraju na sva četiri posebna zatvorena parkirališta za vremenski period na koji je ograničena. Parking pass kartica prodavaće se na svim posebnim parkiralištima, dnevna po ceni od 450 dinara, trodnevna  1000 dinara i sedmodnevna 1800 dinara.

Foto/ Parking B Zona
Marija Papović
Marija Papović direktorka JKP Parking Servis Požarevac

“Ova usluga može biti posebno zanimljiva za goste u gradu ili za naše sugrađane koji dolaze iz dijaspore za vreme uskršnjih ili novogodišnjih praznika obzirom da je njima potrebno  celodnevno ili parkiranje na neki duži vremenski period tako da očekujem da posebno zanimljiva bude Parking Pass  kartica od 24 sata.“- ističe direktorka Parking servisa.

Marija Papović dodaje da JKP Parking servis želi  novom uslugom, takozvanom Parking pass karticom  svojim korisnicima učini parkiranje u gradu konfornijim i jednostavnijim.

 

Planirano za ovu godinu je zaokruživanje celine projekta B zone, a odnosi se na blok Lamela i blok Đura. Panirano je da  radovi kod  Bloka Lamela budu gotovi posle prvomajskih praznika .

Takođe aktuelno ovih dana jeste priprema projektnog zadatka za blok Đura Jakšić i nadam se da će u prvoj polovini godine biti raspisana javna nabavka za projekat parternog uređenja bloka Đura i da se nekim rebalansom budžeta do kraja godine opredele sredstva i za realizaciju tog projekta. Pojavilo se interesovanje građana i u drugim stambenim blokovima u gradu, i sve to ćemo uzeti u razmatranje u nekom narednom periodu. Dugo je trebalo građanima da prepoznaju da je ova vrsta usluge za stanare zgrada veoma korisna.  Ograničenje parkiranja na dva sata i skuplja usluga za one koji nisu stanari  zgrada ostavlja prostor građanima koji tu žive da uvek nađu slobodno parking mesto.“  –dodaje Papović.

Rekonstrukcija parkirališta „Pijaca”

Za ovu godinu planirana je rekonstrukcija parkirališta „Pijaca“ u Ulici Moše Pijade kod pijace Krug. Budžetom Grada Požarevca opredeljena su sredstva u iznosu od oko 5 miliona dinara za rekonstrukciju tog parkirališta. Početak radova planiran je u drugoj  polovini maja meseca.

Što se same rekonstrukcije tiče najvažnije je da će se promeniti kompletna organizacija parkirališta u smislu bolje organizacije parking mesta kako bi se dobilo što više parking mesta. Uredićemo i definisati  nove saobraćajne tokove u okviru parkirališta kako bi  kretanje vozila unutar parkirališta bilo funkcionalnije. Radove ćemo izvoditi u etapama kako ne bi zatvorili kompletno parkiralište na duži period jer bi to dodatno otežalo pronalaženje slobodnih parking mesta u tom delu grada, a ovako će parking prostor ipak ostati funkcinalan u jednom delu i tokom izvođenja radova – ističe Marija Papović.

Foto/ I parking zona

Uskršnja čestitka građanima

U duhu vremena u kojem trenutno živimo, svojim dragim sugrađanima poželela bih da predstojeće praznike provedu sa svojim najmilijima u krugu svoje porodice u miru i u zdravlju.“

 

Avatar

Tatijana Spasojević

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Imamo najskuplji parking u Srbiji. Dnevna karta ko da živimo u Madjarskoj.
    O tome koliko vozila nisu bezbedna na tim parkinzima i da ne pričamo.
    Bitno je da se direktorka slika.

%d bloggers like this:
Send this to a friend