PROMO

JKP „Parking servis“: Ove godine realizacija blokovskog parkiranja

Za ovu godinu jedan od najvećih planova je svakako izgradnja javne montazne parking garaže. U samom startu je bilo manjih problema, kao i kod svih velikih projekata, pogotovo kod projekta koji se prvi put rade u našem gradu, a i u nasoj zemlji. Bilo je manjih zastoja u početku, ali su radovi nastavljeni početkom aprila i sada se odvijaju dinamikom koja je i planirano na početku projekta“, kaže direktorka ovog preduzeća, Marija Papović.

„Planiramo da sa zemljanim radovima završimo do kraja meseca i da se nakon prvomajskih praznika uradi asfaltna podloga, a nakon toga oko 10. maja  krenece se sa montažom same konstrukcije. Očekujemo da će nakon postavljanja konstrukcije biti potrebno oko 15-20 dana da se sama garaža, u smislu sistema naplate, osposobi za funkcionisanje i samim tim ovaj veliki projekat privede kraju, jer je ova garaža nešto što je zaista bilo potrebno gradu, naročito sada kada imamo situacija da je zatvorena Sindjeliceva ulica, cime je vise od 150 parking mesta onemoguceno za koriscenje“.

Obzirom da je u najavi  i izgradnja kružnog toka kod Višeg suda, cime ce se ukinuti oko 25 parking mesta u samom centru grada, dosao je trenutak da se mora realizovati dugo najavljivano blokovsko parkiranje u blokovima zgrada u ulicama Moša Pijade, Braničevski skver i Čede Vasovića. To su površine koje, odmah nakon usvajanja dopune cenovnika na narednoj Skupstini grada i izmene Resenja o utvrdjenim opstim i posebnim parkiralistima, možemo da uvedemo u sistem naplate, kao novu Blokovsku tj. B zonu. Blokovsko parkiranje bi funkcionisalo tako što bi to bila posebna blokovska zona. Kako bismo stanarima obezbedili mesta moramo najpre da obezbedimo veću frekvenciju vozila, a to se postiže ili skraćenjem vremena parkiranja ili povećanjem cene. U slučaju blokovskog parkiranja mi ćemo skratiti vreme parkiranja u novoj zoni na 2 sata, ali i povećati cenu započetog sata parkiranja u odnosu na cenu na ulicnim i zatvorenim parkinzima, kako bismo vozače iz blokova uputili na druga parkirališta. Na prostoru u ovim blokovima ima zaista velikog parking prostora i mislim da bi to u ovoj situaciji zaista doprinelo rešenju problema parkiranja u gradu.

Od početka godine smo u sistem naplate uveli još nekoliko ulica i stanari su prezadovoljni, jer ranije na primer u Vardarskoj ulici gde se nije naplaćivalo parkiranje nikada nije bilo slobodnog mesta.

Takođe, obzirom da smo depo za odneta vozila koji je bio na parkingu kod Hotela Dunav gde se radi garaža,  izmestili na parkingu kod Centra za kulturu, koji nije adekvatna lokacija za depo, jer je u centru grada, u pregovorima smo sa gradom oko nove lokacije za depo. Najverovatnije nova lokacija još jednog zatvorenog parkirališta, a pre svega depoa za odnesena vozila biće Pionirski trg. Ovo je lokacija koja je u blizini zgrade Parking servisa, a takođe je i van centra grada, jer u svim većim gradovima depo za odnesena vozila je upravo van centra“, kaže marija Papović i dodaje:

Mojim dragim sugrađanima, u ovoj situaciji kada nam je u gradu veliki problem parkiranje, pre svega bih poželela vise strpljenja i  razumevanja u predstojećem periodu, jer će na kraju to sve rezultirati lepšim gradom za sve nas, i naravno srećne uskršnje i prvomajske praznike.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend