PROMO

JKP “Parking servis” Požarevac: U 2019. prioritet Javna parking garaža

O ostvarenim rezultatima JKP "Parking servis" u 2018. godini i planovima za sledeću godinu govori Marija Papović, direktorka ovog preduzeća.

“U 2018. godini JKP “Parking servis” je imalo pred sobom značajne zadatke, pre svega tu mislim na projekat javne montažne parking garaža. Naša lokalna samouprava je prepoznala problem parkiranja u gradu kao jedan od prioritetnijih, i odlučila je da investira u jedan takav objekat. Kao jedino rešenje u početku se nametala ideja da se po uzoru na  nekoliko gradova  u Srbiji, kupi polovna garaža od “Parking servisa” Beograd, ali kada smo dobili povratnu informaciju od njih da u ovoj godini više ne planiraju da demontiraju neku od svojih garaža, morali smo da tražimo drugo rešenje. Uz moje lično veliko zalaganje I želju da dobijemo prvu javnu parking garažu u gradu, uspeli smo da dodjemo do projekta prve garaže koja će biti proizvedena u Srbii. Garaža će biti postavljena na parkingu “Hotel Dunav” u Takovskoj ulici, na površini od 1500 kvadrata, imace dva nivoa, prizemlje I sprat,  i raspolagaće sa 142 parking mesta, što je dvostruko više u odnosu na postojece stanje. Ugovor je potpisan u oktobru, vrednost nabavke je 37.286.000 dinara bez pdv-a.  Ovih dana se krenulo sa pripremnim radovima na samoj podlozi za postavljanje garaže, i isti će biti nastavljeni odmah nakon praznika, jer smo želeli da izbegnemo  zatvaranje parkinga u vreme najvećih gužvi u gradu”, kaže direktorka ovog preduzeća, Marija Papović.

“Pored garaže, projekat koji je najpozitivnije ocenjen od naših sugrađana i vozača jeste projekat brojača slobodnih parking mesta na zatvorenim parkiralištima. Sama ideja potekla je iz razloga što je primećeno da pojedina parkirališta u gradu nisu dovoljno  animirana, tu pre svega mislim na posebna parkirališta “Načelstvo” I “Dom Omladine”, jer ova parkirališta nekako nisu baš vidljiva i usput vozačima, tako da  nikad i nisu popunjena u svom punom kapacitetu, a s druge strane vozači uporno i dugo traže slobodno parking mesto na uličnim parkiralištima. U prvoj fazi projekta brojači su postavljeni na dve lokacije, u Drinskoj ulici i ulici Moše Pijade kod Centralne apoteke, kako bi se vozači informisali o broju slobodnih mesta na zatvorenim parkiralištima “Načelstvo”  I “Pijaca”. U drugoj fazi u narednoj godini , brojači će biti postavljeni na lokacijama koje će doprineti animiranju parkirališta “Dom Omladine” u ulici Jovana Šerbanovica. Postavljenjem brojača na više lokacija u gradu, očekujemo da vozači brže I lakše pronađu svoje parking mesto. 

Pored toga radilo se i na proširenju uličnih parkirališta. Stanari iz centralnih ulica u gradu tokom godine često su nam se obraćali sa molbama da se određene ulice uvedu u sistem naplate, jer bez uspostavljanja istog u njhovim ulicama je nemoguće  u bilo koje doba dana naći slobodno parking mesto. Ove nedelje smo dobili saglasnost Gradskog  Veća na nas Predlog proširenja zona naplate parkiranja, i odmah posle  praznika krećemo sa obeležavanjem I uvođenjem u sistem naplate parking mesta u licama: Užička, Jug Bogdanova, Vardarska do raskrsnice sa ul. Čede Vasovića, Bratstva Jedinstva, Njegoševa, drugi deo kod Medicine rada i Nemanjina ispred vrtića Pčelica. Gradjani će blagovremeno biti obavešteni o početku naplate parkiranja u navedenim ulicama.

Ove godine smo bili i društveno odgovorni. Realizovali smo projekat ” Klupe za mame i bebe” i veoma smo zadovoljni reakcijama sugrađana. Naglasila bih da su klupe delo ruku zaposlenih u “Parking servisu”, i u ovoj godini su postavljene na dečijem igralistu “Nivea” i u ergeli “Ljubičevo”.

Pored izgradnje javne garaže, u  narednoj godini, plan nam je da konacno realizujemo i dugo najavljivan projekat  Blokovskog parkiranja. Za ovaj projekat postoji veliko interesovanje građana koji žive u blokovima zgrada u najužem centru grada, tu pre svega mislim na blok Čede Vasovića I Braničevski skver, jer su to parking prostori gde se parking ne naplaćuje i zato su uvek puni, a stanari u tim blokovima retko mogu da nađu slobodno mesto..

Ovaj projekat će ići u pravcu formiranja posebne zone u kojoj će parkiranje biti skuplje u odnosu na postojeće zone naplate, i dozvoljeno vreme parkiranja ograničeno. Na primer, sada u Prvoj zoni imamo tri sata ograničeno vreme parkiranja,a u blokovima bi recimo vreme parkiranja bilo ograničeno na dva sata, i sat parkiranja bi bio skuplji”, kaže Marija Papović i dodaje:

„Svojim dragim sugrađanima bih se zahvalila što su i u ovoj godini kao i u prethodnoj pokazali da su jedni od najsavesnijih građana što se tiče i plaćanja parkinga i propisnog parkiranja, i time pokazali da je i naše postojanje opravdano, odnosno da je delatnost za koju smo osnovani neophodno sistemski urediti i vršiti. Zahvaljujući ovim činjenicama, građani Požarevca su ove godine dobili novo “pauk” vozilo, koje svima nama pruza veću sigurnost i bezbednost u saobraćaju, a u narednoj godini dobiće i prvu novu javnu parking garažu, čime može da se pohvali samo par gradova u Srbiji.

U ime svih zaposlenih u preduzeću, mogu da im poželim sve najlepše u Novoj godini, puno sreće, zdravlja, uzajamnog poštovanja i razumevanja, i puno uspeha u poslu.“

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend