PROMO

Kako do privatnog vrtića po ceni državnog?

Vrtić „Liliput 012“ nam je otvorio svoja vrata i dao odgovore na sva pitanja.

Skupština grada Požarevca je donela odluku o subvencionisanju roditelja za boravak dece u privatnim vrtićima. Kako sve funkcioniše u praksi saznali smo od vlasnika privatne predškolske ustanove „Liliput 012“ Nikole Golubovića.

Šta je roditeljima potrebno da bi se upisali u privatni vrtić?

Ono što je najbitnije je da roditelji konkurišu za upis u državnom vrtiću „Ljubica Verbalov“ koji ukoliko nema mesta za prijem dece roditeljima izdaje Odbijenicu, na osnovu koje roditelji ostvaruju prava na refundaciju.“

Ima li razlike između privatnih i državnih vrtića?

Glavna razlika je u mogućnostima, grupe su u privatnim Ustanovama manje, pa samim tim i vaspitači imaju više mogućnosti u radu sa decom, u vrtiću „Liliput 012“ vaspitači imaju dovoljno vremena da se deci posvete individualno, što je jako značajno za njihovo vaspitanje i obrazovanje.

Da li svaki roditelj može finansijski da priušti boravak u privatnom vrtiću svom detetu?

Subvencije koje je grad Požarevac finansira omogućavaju svim roditeljima da svojoj deci priušte kvalitetno i srećno detinjstvo.

Puno roditelja ima kojima nije jasan sistem refundiranja da li možete da nam objasnite?

Cena vrtića je 19.000 od čega roditelj plaća 3.800, koliko i cenu u državnom vrtiću, a ostatak grad refundira na račun roditelja svaki mesec.

Šta u tu cenu sve ulazi?

Svakako to je celodnevni boravak dece sa 4 obroka, naravno uz to deci su na raspolaganju besplatni dodatni programi kao što su engleski jezik, sportić, balet,muzičko zabavište … Takođe mi u „Liliputu 012“ se trudimo da deca provode što je moguće više vremena na svežem vazduhu pa iako smo u samom centru grada često smo u dvorištu i parku gde i sprovodimo neke od dodatnih aktivnosti.

Nikola, za kraj kažite nam ukoliko se neko odluči da upiše dete u „Liliput 012“ šta treba da uradi?

Deca i roditelji su dobrodošli da nas posete na adresi Bratstva jedinstva 20 u Požarevcu ili nas kontaktiraju telefonom na broj 069 168 63 00  za više informacija.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend