PROMO

Kompanija Arriva Litas u saobraćaj vratila 25 autobusa

Kompanija Arriva Litas je od septembra u saobraćaj vratila 25 novih autobusa marke Temsa Avenue LF 12, proizvedenih 2018. godine, nakon što je posle brojnih zajedničkih ispitivanja i modifikacija sa proizvođačem Temsa iz Turske utvrđeno da ispunjavaju sve bezbednosne uslove.

Kako je Arrivi bezbednost putnika i svih učesnika u saobraćaju na prvom mestu, kompanija je preuzela sve mere da se proveri i utvrdi ispravnost vozila. Nakon preventivnog povlačenja vozila iz saobraćaja predstavnici kompanije su zajedno sa predstavnicima proizvođača Temsa izvršili niz ispitivanja i testiranja, na predmetnim vozilima u periodu od tri meseca, a izvršena su i dodatna podešavanja sa ciljem povećanja bezbednosti kretanja autobusa.

Izmene na softveru i zamena pojedinih kablovskih snopova preventivno su urađene na svim vozilima ovog tipa, a zamenjena je i komanda ubrzanja vozila (pedala gasa). Nakon izvršenih izmena sprovedena su testiranja u režimu stajanja vozila, režimu kretanja vozila, a na kraju i u realnim uslovima saobraćaja u Beogradu.

Po  završetku svih ispitivanja dobijena je pisana potvrda od strane proizvođača Temsa da su vozila spremna za dalju upotrebu bez ikakvog rizika da može doći do kretanja ili ubrzanja vozila bez komanda/zahteva od strane vozača.

Na osnovu svih dobijenih činjenica, menadžment kompanije Arriva odlučio je da na ulice prestonice vrati sva vozila ovog proizvođača.

Vozila su iz saobraćaja povučena 9. maja ove godine nakon nekoliko problema koja su se desila sa ovim tipom autobusa u Beogradu. Tokom odsustva ovih vozila sa ulica, druge članice Konzorcijuma privatnih prevoznika održavale su polaske koji pripadaju Arrivi, pritom zadovoljavajući sve tehničke kriterijume potrebne za rad u Gradu Beogradu.

O kompaniji Arriva

Arriva je jedan od vodećih pružalaca usluga prevoza putnika u Evropi, zapošljava više od 53.000 ljudi i godišnje isporučuje 2 milijarde putničkih putovanja u 14 evropskih zemalja. Arriva je deo Deutsche Bahn (DB), jedne od vodećih svetskih kompanija za prevoz putnika i logistiku, i odgovorna je za regionalne putničke usluge DB van Nemačke. Više informacija o kompaniji dostupno je na https://arriva.rs/.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend