PROMO

Kupovina preko interneta: Ko su kupci i šta se najčešće pazari?

Građani Srbije su mahom svakodnevno "zakačeni" na internet i gotovo 90% anketirane on-line populacije ima nalog na bar jednoj od najpopularnijih društvenih mreža, pokazuju rezultati više nezavisnih istraživanja.

Boravak na internetu ima različite ciljeve ali bi se oni mogli sumirati u nastojanje da se uštedi vreme I to na svim poljima, od informisanja o svim segmentima života pa do kupovine.

Istraživanje on-line populacije od 1.000 radno sposobnih građana Srbije (starosti između 18 i 64 godine), pokazalo je da je za 94 odsto njih Facebook apsolutno neprikosnoven, a na drugom mestu je Instagram sa 36,7% internet populacije.

Proveravanje naloga na društvenim mrežama je jedna od prvih jutarnjih aktivnosti za 75,3 odsto ispitanika, a oko 11% ljudi na Facebook -u provodi više od četiri sata dnevno. Za to vrme stiču nove “prijatelje”, saznaju šta postojeći rade, čitaju vesti iz zemlje i sveta, informišu se preti li nevreme, zabavljaju se, prate modne trendove i šopinguju “iz fotelje”, a u današnje vreme je ta fotelja na svakom mestu gde ima internet signala.

Rezultati istraživanja agencije „Pioniri“ i Smart Plus Research-a pokazuju da u Srbiji 77 odsto građana kupuje on-line robu i plaća usluge. Muškarci su u tome u većini u odnosu na žene koje i dalje preferiraju šetnju i obilaske radnji, više kao izgovor da provedu vreme sa prijateljicama.

Garderoba je ono za šta se, uz knjige i kozmetiku, on line kupci najčešće odlučuju.

Sada je ponuda bogatija za još jedan brend namenjen muškarcima, a koji donosi kvalitet domaće proizvodnje bez nužno visoke cene kakvu ima konkurencija.

Manor underwear je nova modna linija donjeg veša za muškarce. Tvorci su se odlučili na pokretanje on line shopa, do kog dolazite direktno ili preko najpopularnijih društvenih mreža, upravo da bi bili bliži kupcima, da bi olakšali izbor i naručivanje i plaćanje takođe.

Sve što naručite na www.manor.rs plaćate pouzećem, što je omiljeni način za veliku većinu naših sugrađana. Naime, najveći broj građana Srbije preferira da plaća pouzećem.

Istraživanja pokazuju da dve trećine ispitanika izbegava kupovinu koja se plaća unapred i da je to jedan od najčešćih razloga za odustajanje od kupovine.

Naručivanje je vrlo jednostavno, isporuka brza, u kvalitet ćete se uveriti na prvi dodir, što će vas sve zajedno navesti da se brzo vratite po još koji par ili komad sa potpisom “Manor underwear”.

 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend