PROMO

Opština Žagubica: “I pored problema, uspešno završena 2018. godina”

O uspesima u 2018. godini i planovima za 2019. godinu, govori Predrag Ivković, zamenik predsednika Opštine Žagubica.

“Budžet Opštine Žagubica je oko 430 miliona dinara i u okviru tih sredstava se trudimo da postignemo što više rezultata. U 2018. godini najvažniji segment koji je realizovan je rekonstrukcija puta od Krepoljina prema Petrovcu. U 2017. godini je urađen put od Krepoljina do Žagubice. Ova rekonstrukcija je značajna zbog investitora koji će u budućnosti doći u našu opštinu i otvoriti neke pogone.

Ono što je urađeno iz naših sredstava, a u saradnji sa Ministarstvom privrede, je put Žagubica – Laznica u dužini od 5200 metara. Ovo je put koji je stalno bio u rupama, a s obzirom da ga veliki broj građana koristi bilo je neophodno uraditi novi asfalt. Vrednost ovog projekta je bila oko 20 miliona dinara, s tim da je polovinu sredstava obezbedilo Ministarstvo.

Takođe, treba spomenuti rekonstrukciju Doma kulture u Laznici, koji je jedan od većih Domova kulture, a u okviru njega je smeštena i mesna kancelarija. Ovaj projekat je realizovan u saradnji sa MInistarstvom državne i lokalne samouprave.

Pored ovih, jedna od većih je i rekonstrukcija Tehničke škole čija je vrednost takođe oko 20 miliona dinara.

Poplava koja nas je zadesila 2. avgusta nas je veoma pogodila, jer je bilo oko 600 poplavljenih objekata. Zbog ovih poplava Opština Žagubica je proglasila vanredno stanje od 2. avgusta do 13. septembra, kada  je iz poplavljenih objekata izbačeno oko million kubika mulja. Angažovana je mehanizacija kako sa naše teritorije tako i iz drugih opština kako bi se što pre ljudima olakšao život, kako u opštini Žagubica tako i u okolnim naseljima koja su bila pogođena poplavom. Akcenat je stavljen najpre na asvaltiranje ulica po naseljima, a zatim i na atarske puteve. Za atarske puteve se godišnje izdvaja od 50 do 70 miliona dinara.

Ostalo je još nekoliko Domova kulture da se završi sa rekonstrukcijom, jer je to bila prvobitna ideja kada je predsednik opštine Safet Pavlović započeo svoj mandate, a to je rekonstrukcija svih Domova kulture.

Takođe postoji ideja da se u naselju Krepoljin vrtić, koji je trenutno u sastavu škole, premesti u centar naselja gde je već napravljeno dečije igralište. Biće velikih ulaganja, jer se planira i izmeštanje policije u zgradu Doma kulture.

Takođe u sledećoj godini treba da zatvorimo projekat prekogranične saradnje Srbija – Rumunija u sklopu kog je osnovana vatrogasno- spasilačka jedinica. Pored ovog očekujemo potvrdu još jednog projekta prekogranične saradnje, a to je zamena kompletne rasvete u svim naseljima Opštine Žagubica. To je zamena oko 1800 svetiljki, led rasvetom.

Pored ovih projekata, tu su propratne aktivnosti koje finansiramo svake godine, poput podrške roditeljima, kada svako rođeno dete dobija 20.000 dinara, zatim svaka nezaposlena majka, devet meseci dobija po 15.000 dinara, za pomoć u kući izdvaja se 3,5 miliona dinara, dok se za sport izdvaja oko 8 miliona dinara”, ističe Predrag Ivković i dodaje:

“U novoj godini svima u Braničevskom okrugu želim puno zdravlja, što više dece i lične sreće.”

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend