PROMO

Parking servis: Ulaganja u parking mesta i unapređenje usluge

Parking servis 2014.godinu završava sa dobiti od 3 miliona dinara. Najavljuju se ulaganja u parking mesta, opremanje zatovrenih parkirališta, a dugoročno i izgradnja montažne garaže koja bi trebalo da rastereti saobraćaj. O realizaciji poslovanja, planovima za 2015.godinu i daljim ulaganjima u infrastrukturu, govori direktor Parking servisa, Verica Savić.

 

Boom 93: Kako je Parking servis poslovao u 2014.godini?

 

Savić: Bitno je napomenuti kakvo je stanje zateklo novo poslovodstvo sredinom 2013.godine, kao i šta je u međuvremenu urađeno. Parking servis u suštini tržišno posluje. Likvidni smo. Obaveze izmirujemo na vreme. Prema zakonu, obaveze ne smeju da se izmiruju duže od 45 dana. U Parking servisu se izmiruju najviše do 7 dana nakon dospeća. Sve dugove koje smo zatekli, 2,5 miliona dinara, vraćeni su, a novih zaduženja nema. U 2013 smo asfaltirali parking u Sindjelićevoj ulici. Ljudima s malom decom rezervisali samo dva parking mesta kod Doma zdravlja, bez naknade. Tako da roditelji s malom decom mogu da dođu u prostoirije Parking servisa  i omoguće parkiranje sebi besplatno na obeleženim i rezervisanim mestima.

Godinu završavamo pozitivno i nadam se da ćemo uz saradnju sa lokalnom samoupravom, Nadzornim odborom, zaposlenima i građanima, omogućiti da Parking servis radi nesmetano.

 

Boom 93: Kakvi su planovi Parking servisa u 2015.godini?

 

Savić: U narednoj godini nameravamo da uložimo u opremu, parking kućice, a sva zatvorena parkirališta nameravamo da opremimo.  Takođe imaćemo ulaganja u HTZ opremu i signalizaciju. U planu imamo oko 2 miliona dinara za parking mesta koja su do sada obeležavana putarskom bojom čija je garancija tri meseca.  Ideja je da parking mesta ubuduće obeležavamo hladnom plastikom gde je garancija minimum tri godine. To će biti postojano i vidljivo. U projektu je naznačemo i da se kratkom linijom obeležava zonu parkiranja. Zbog nepreglednosti zona imamo više prijava građana i na ovaj način ćemo taj problem rešiti.   Imamo u planu i postavljanje reflektujućih graničnika koji u slabo vidljivim uslovima omogućavaju vildjivost parking mesta. Nadam se da će na ovaj način usluga biti mnogo kvalitetnija.

 

Boom 93: Koja ulaganja Parking servis planira u budućnosti?

 

Savić: Uradili smo studiju opravdanosti za montažnu garažu. Grad se vrlo brzo širi. Grade se novi stambeni objekti i automatski se javlja potreba za novim parking mestima. Ulice su uske i nema dovoljno prostora. Imamo 22.000 registrovanih automobila. U neku ruku ovo bi rasteretilo saobraćaj, ali bi trebalo uske ulice zabraniti za parkiranje kako bi se saobraćaj nesmetano obavljao. Sama investicija u garažu zahteva druge investicje koje će to pratiti. U 2015.godini taj projekat neće biti realizovan zbog skromnih sredstava u budžetu grada, međutim kod osnivača postoji želja, pa ćemo videti.  Parking servis bi mogao da učestvuje u jednom delu sredstava za investiciju ukoliko se ovakvo poslovanje nastavi u narednom periodu.

 

Savić je svim zaposlenima i građanima čestitala Novu godinu i Božić i poželela uspehe na svim planovima. 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend