PROMO

Šta će Vodovod raditi ove godine?

“Sve što je bilo planom i programom predviđeno da se finansira iz sredstava preduzeća, u iznosu od 42 miliona dinara, 80% je izdvojeno za kupovinu osnovnih sredstava koja su nam neophodna za realizaciju zadataka u ovoj godini. Doneta je odluka o obnovi voznog parka, ali i mašina. Nedavno je kupljen kombinovani rovokopač, za izvođenje radova u Kostolcu, a uskoro će biti kupljena i dva kamiona kipera”, rekao je u prazničnom intervjuu za Boom 93 direktor JKP “Vodovod i kanalizacija“ Požarevac.

Boom 93: Kakvi su planovi Vodovoda za ovu godinu?

Valjarević: U proceduri je javna nabavka za kupovinu jednog kombinovanog vozila za prevoz radnika i tereta do dve tone. Vozilo će biti na raspolaganju za potrebe Požarevca i Kostolca, s obzirom da je vozilo u Kostolcu staro ne može više ni da se vozi, ni registruje. Takođe je u proceduri kupovina još jedne pumpe koja će raditi na postrojenju za prepumpavanju otpadnih voda, jer kapaciteti postojećih pumpi nisu mogli da zadovolje potrebe kod prošlogodišnjih velikih atmosferskih padavina. Do kraja aprila će i taj problem biti rešen. Vodovod planira kupovinu i sitnog alata (mašine za sečenje asfalta) koji će biti neophodan prilikom realizacije projekta na zameni azbestnog cevovoda.

Boom 93: Preko projekta „Direkcije za izgradnju grada Požarevca“  radi se rekonstrukcija postojeće glavne gradske crpne stanice 3.

Valjarević: Da, i tu je u planu izgradnja predtretmana koji će omogućiti prečišćavanje kanalizacije od granja, lišća i sličnog, kako bi se nakon propuštanja vode i čišćenja, ona dalje propuštala u sistem.

Boom93: Sa direktorom JP „Direkcija za izgradnju grada Požarevca“ Slavkom Živkovićem, 6. aprila ste potpisali ugovore za nastavak radova na zameni starog i izgradnji novog cevovoda.

Valjarević: Grad Požarevac je preko lokalnog budžetskog Fonda za zaštitu životne sredine izdvojio veća sredstva u odnosu na prethodnu godinu i obuhvatio i gradsku opštinu Kostolac. Najveća investicija za ovu godinu od 36 miliona dinara predviđena je za Karađorđevu ulicu u Kostolcu, gde treba zameniti 2km cevovoda. U Požarevcu se počinje od ulice Koste Abraševića u kojoj je već bilo velikih radova i ovo su završni radovi po pitanju komunalne infrastrukture. U celoj ulici će biti zamenjen stari cevovod, a nakon toga može da usledi rekonstrukcija ulice.

Prema rečima Valjarevića, nakon toga se nastavlja rekonstrukcija u ulici Moše Pijade, a potom se prelazi na širi deo grada – ulice Arčibalda Rajsa i Slobodarsku. To su lokacije na kojima su u prethodnom periodu zabeleženi česti kvarovi i problemi u vodosnabdevanju. Planira se zamena starog i izgradnja novog cevovoda u Požarevcu u dužini preko 3km.

Radove na terenu će diktirati javne nabavke, ali se očekuje da se nakon 15. maja paralelno otvore dva gradilišta – ulice Koste Abraševića u Požarevcu i Karađorđeva u Kostolcu.

Saša Valjarević je čestitao sugrađanima Uskršnje praznike, sa željom da ih provedu u veselju.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend