PROMO

Stojković: Uspešno završavamo grejnu sezonu

Boom93
Direktor Javnog preduzeća „Toplifikacija“ Slaviša Stojković navodi da je grejna sezona koja je na izmaku protekla zadovoljavajuće i najavio nastavak širenja toplifikacione mreže u gradu, ali i okolnim naseljima.

„Ako se osvrnemo na grejnu sezonu, protekla je sasvim zadovoljavajuće u  pogledu isporuke toplotne energije.  Možemo reći  da je isporuka energije bila redovna i bez zastoja, gde smo samo nekoliko dana imali obustavu iste. U ovoj grejnoj sezoni smo smanjili gubitke vode u samom toplovdou za 25 procenata, a sve to zahvaljujući ažurnosit svih radnika kako na terenu tako i stručnog osoblja preduzeća“, naveo je Stojković.

Prema njegovim rečima, do kraja godine u planu je proširenje toplifikacione mreže, kako u gradu, tako i u okolnim naseljima, ali i zamena cevovoda.

„Što se tiče plana investicionog održavanja za ovu godunu, predviđena je zamena dotrajalog cevovoda na lokacijama Kazneno-popravni dom za žene, zatim ulice Sime Simića i Boška Vrebalova, OŠ Dositej Obradović i Viši sud, sve to u vrednosti od 24 miliona dinara“, navodi Stojković.

On dodaje da je predviđena i rekonstrukcija toplopredajnih stanica, kao jedan od bitnih segmenata u oblasti redovnog održavanja. Odnosi se na toplopredajne stanice u ulicama 7. jul, naselje Đura Jakšić, lokacije vrtić Neven i Dom penzionera. Za ove radove predviđeno je 14 miliona dinara.

Radovi na širenju mreže u Ratarskoj i Izvorskoj ulici

Radovi u vrednosti od 21 milion dinara izvode se na izdradnji dela prenosne i distributivne mreže u Ratarskoj ulici 209, a nakon pribavljanja građevinske dozvole očekuje se i početak radova na izgradnji dela prenosne i distributivne mreže na lokaciji u Izvorskoj ulici  u vrednosti od 12 miliona dinara.

Nakon završetka radova 700 domaćinstava u naselju Ćirikovac dobiće grejanje

Radovi u naselju Ćirikovac su nastavljeni, a prema najavama direktora i biće završeni upravo pred početak nove grejne sezone u oktobru.

„Dinamika radova je takva da se opravdano očekuje da budu završeni do početka naredne grejne sezone“

Kako navodi Stojković, nakon rebalansa budžeta trebalo bi da se ovom javnom preduzeću odobre dodatna sredstva kako bi se nastavilo sa širenjem toplifikacione mreže u gradu, kako bi građani imali redovno i stabilno snabdevanje i pristojne cene.

„U svoje lično ime i u ime JP Toplifikacija, svim našim građanima pravoslavne veroispovesti želim sve najlepše i da praznik provedu u miru, slozi i ljubavi na najlepši mogući način“.

 

 

 

Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend