PROMO

TOG Požarevac : 2018. godina najuspešnija u dosadašnjem radu

O ostvarenim rezultatima Turističke organizacije grada Požarevca u 2018. godini i planovima za sledeću godinu govori Jelena Vukazić, director ove organizacije.

“Ova godina je bila najuspešnija u dosadašnjem radu Turističke organizacije grada Požarevca. Sedamnaest priznanja ove godine od kojih je kruna Turistički cvet koji smo dobili sad u decembru”, kaže Jelena Vukazić, direktorka ove organizacije.

“Pored regularnih aktivnosti, odnosno manifestacija koje organizujemo, ova godina je bila posebna, jer smo ima lijubileje. Ove godine su se održale 55. Ljubičevske konjičke igre, učestvovali smo u organizaciji obeležavanja 300 godina od “Požarevačkog mira”, koji je glavni organizator bio Narodni muzej Požarevca, kao i 24. Limes kongres, svetsko okupljanje arheologa u arheološkom nalazištu Viminacijum. Drugim rečima, ove godine se otvorio naš put, da se za nas čuje na svim nivoima. Prošle godine smo dobili pet medalja sa peharom, ove godine je to bilo osam priznanja. U Kruševcu na 14. Festivalu turističkih publikacija osvojili smo pet priznanja, a na 11. Međunarodnoj izložbi suvenira i turističkih publikacija u Leskovcu dobili smo dva visoka priznanja. Takođe, učestvovali smo u okviru projekta “Biseri istočne Srbijekoji se zasniva na brendiranju donjeg Podunavlja i objedinjenju turističke ponude, a čiji je pokrovitelj Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.  Kruna svega ove godine je dodela Turističkog cveta koji smo dobili pre dve nedelje u Jugoslovenskoj kinoteci. Turistički cvet je nagrada koju Turistička organizacija Srbije tradicionalno dodeljuje za značajno ostvarenje u podizanju kvaliteta turističkih usluga, za doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma. Mi smo ove godine u kategoriji najbolja manifestacija u Srbiji dobili tu prestižnu nagradu i to u direktnoj konkurenciji sa Leskovačkom roštiljijadom i “Just out”, viteškim festivalom u Despotovcu. Poslednje tri godine kada se dele ove nagrade uvek smo bili u prvih pet manifestacija. Ove godine uspeli smo da “Turistički Cvet” osvojimo u konkurenciji  od 58 manifestacija. Ova priznanja su rezultat zajedničkog rada, kabineta gradonačelnika, lokalne samouprave i nas iz Turističke organizacije. Ne treba zaboraviti ni Svetlanu Milutinović koja se postara da Hipodrom izgleda kako treba tokom Ljubičevskih konjičkih igara, a da ne pominjem i trenutnu novogodišnju rasvetu. Jako je važno spomenuti da je TOG Požarevca ove godine bila nosilac projekta faza četiri izgradnje Limes parka. Mi smo učestvovali na arheološkom parku Viminacijum na delu projekta Izgradnja legionarskih poligona i avantura parka i to je bilo pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija za šta su oni izdvojili 30 miliona dinara. Projekat je sproveden sa Arheološkim institutom iz Beograda i sa Ministarstvom. Projekat je uspešno sproveden kraju i  14.decembra je minister turizma, Rasim Ljajić svečano i otvorio Avantura park.” naglasila je Jelena Vukazić.

Prema rečima direktora TOG Požarevac ova organizacija ima velike planove i za sledeću godinu,

“Sledeća godina treba da se nadoveže na dobijanje turističkog cveta, koje je nekako zaokružilo 2018. godinu. Ovo priznanje nam potvrđuje da smo utrli dobar put i pravac u kojem će moići i kojim treba da nastavimo. Da se pripremaju novi program za LJKI, da nije fraza kada kažemo da čim se završe jedne odmah se kreće na pripremu sledećih igara. Mi smo već sada u prednosti, jer je grad Požarevac dobio binu preko projekta prekograničnesaradnje sa Rumunijom “Kulturabezgranica”. Tako da već sada planiramo da proširimo program pratećih manifestacija, da na primer imamo nekoliko stejdževa. Već sada se radi na tome da naredne igre opet nadmaše prethodne. Ova godina se sigurno neće ponoviti po broju nagrada, al iće se sigurno dalje napredovati u našem razvoju.  Takođe, ono na čemu se radi je dopuna turističke signalizacije. Pokrili smo jedan deo teritorije grada i gradske opštine Kostolac tim znakovima, međutim projekat nije kompletan i nisu pokriveni svi putni pravci i upravo radimo na izradi projekta koji će biti dopuna turističke signalizacije”, kaže Jelena Vukazić i dodaje “U novoj 2019. godini našim sugrađanima želim da imaju pre svega puno zdravlja, dosta para, a sve ostalo dolaz i samo po sebi.”

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend