PROMO

Turistička organizacija grada Požarevca: Spremni da, kada se situacija stabilizuje, nastavimo da radimo u kontinuitetu

Početak godine obećavao je planiranu realizaciju Plana i programa rada za ovu godinu. Pre svega uspeli smo da se kvalitetno prezentujemo na međunarodnom sajmu turizma Holiday&SpaExpo 14-16. februara u Sofiji  , a samo nedelju dana kasnije na najvećem i najznačajnijem sajmu turizma u regionu, 42. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. Ovaj sajam pružio nam je priliku da se na jedan potpuno nov i inovativan i tehnološki savremen način predstavimo širokoj publici i posetiocima. Tema koja je bila dominantna u postavci  štanda i prezentacije  bio je Arheološki park Viminacijum .

Nakon toga uspeli smo realizujemo i nekoliko manifestacija koje se održavaju tradicionalno  na području Grada Požarevca, Lov na moravskog šakala u Poljani, Šakalijada u okolini grada, Lisičijada u Dubravici,  Todorova subota u Kasidolu /konjske trke, otvaranje sezone i izložba sitnih životinja i Džipijada u Barama.

Nažalost propustili smo već dva sajma u Banja Luci i Nišu, a sigurno nam je hendikep što ove godine nećemo moći da održimo međunarodni Uskršnji etnofestival u Poljani, a najverovatnije ni Festival cveća u prvoj dekadi maja. I dalje da sada više i ne nabrajamo manifestacije koje trebaju da slede posle navedenih i ako se uopšte budu održale.

Ono što smo uspeli i što je u  procesu to je da smo okončali javnu nabavku male vrednosti za izradu i postavljanje turističke signalizacije na državnim putevima u okolini Požarevca, gde će radovi najverovatnije otpočeti kada izađemo iz vanrednog stanja. Isto tako ne manje bitan je i projekt  za izradu Studije istraživanja i prezentacije arheološke rute „Putevima rimskih imperatora“, za koju smo od našeg resornog ministarstva obezbedili iznos od 15.000.000,00 dinara,  i za ovaj projekt pripremamo dokumentaciju za javnu nabavku.

Iz sadašnje situacije ne možemo da procenimo kada  i kako ćemo moći da realizujemo planirane aktivnosti, ali smo i spremni da kada se situacija stabilizuje da  nastavimo da radimo u kontinuitetu.

Naš infocentar u ovoj sistuaciji radi preko dežurnih koleginica, putem mobilnih telefona , po rasporedu koji se svake nedelje nalazi na ulazu u infocentar. Za sada pokušavamo da posetioce animiramo putem društvenih mreža, pre svega preko našeg facebook-a, prikazivanjem virtuelnih tura naših sadržaja, a isto to plasiramo i preko TOS-a, zatim Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka Srbije, portala Turizam Srbije info i drugih.

Ovim putem svim pravoslavnim verncima i našim sugrađanima čestitamo predstojeći najveći hrišćanski praznik Uskrs, da ga provedu u krugu svojih najbližih, budu strpljivi, čuvaju se,jer čuvajući sebe čuvaju i druge.

UPOZNAJTE POŽAREVAC IZ SVOJE KUĆE!

NE OTKAZUJTE SVOJE PUTOVANJE – POMERITE POLAZAK – SAČUVAJMO TURIZAM  ZAJEDNO

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend