PROMO

Za Turističku organizaciju 17 priznanja u 2019. godini

„Turistička organizacja grada Požarevca je ove godine osvojila 17 priznanja, a od njih najznačajnije su sedam zlatnih medalja i pehar na Novosadskom sajmu, a pored njih značajna je i Povelja grada koja je Turističkoj organizaciji uručena povodom 15. oktobra, Dana oslobođenja grada Požarevca“, kaže vasilije Baldić, v. d. direktor ove organizacije.

„Najznačajnije priznanje je naš predlog da Arheološki park Viminacijum dobije nagradu Turistički cvet.

Ostale nagrade koje smo dobili su sa različitih izložbi suvenira i publikacija, ali i projekat na Viminacijumu koji je trajao godinu dana i uz pomoć sredstava Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija u vrednosti od 30 miliona dinara. U prvoj polovini ove godine objekti i oprema su zvanično predati Arheološkom parku na korišćenje.

Takođe, treba pomenuti dva projekta koja se odnose na izradu turističke signalizacije. Jedan se odnosi na pokrivanje signalizacijom svih pravaca na ulasku u grad i izlasku od Bulevara prema Velikom Gradištu, kao i pravac od zabelske petlje do ulaska u grad.

Drugi se odnosi na signalizaciju za puteve prvog i drugog reda koji gravitiraju prema gradu. On je finansiran od Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija sa 2 miliona dinara i on će biti realizovan u 2020 godini.

Vaoma važna je i lokacija koju je grad dodelio Turističkoj organizaciji, a to je u Tabačkoj čaršiji 1 i koji objedinjava administrativni i informativni deo ove organizacije.

Aplicirali smo kod grada za jedan veliki dvostrani video bim, a planirano je da on bude postavljen iznad Infocentra i koji bi bio u funkciji ne samo Turističkoj organizaciji, nego i svim drugim ustanovama, gde bi se reklamirali svi predstojeći događaji i manifestacije.

Takođe, tražili smo da se finansira jedno kombi vozilo koje nam je neophodno, pre svega za sajmove, ali i prevođenje manjih turističkih grupa. Treća novina se odnosi na interaktivnu tablu koja bi bila postavljena na samom ulasku u Infocentar i bila bi pristupačna 24 sata.

Jedan od narednih projekata odnosi se na izradu trkačke i galopske staze na Hipodromu i nabavka nove pumpe za zalivanje travnatih staza na Hipodromu, a u planu nam je i otvaranje muzeja Ljubičevskih konjičkih igara na ovom prostoru.

U planu je i projekat, odnosno ruta Putevima dinastije Obrenović, koji će biti rađen u partnerstvu sa TO Kragujevac i Gornji Milanovac“, kaže Baldić i dodaje:

U ime kolektiva svim građanima želim sve najlepše u 2020. godini i pozvao građane da nas prate i budu uz nas.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend